Douche afvoer en putje ontstoppen

Het douche putje en de douche afvoer zijn populaire kandidaten als het gaat om verstoppingen. Vooral wanneer een douche dagelijks veelvuldig wordt gebruikt is de kans groot dat een combinatie van lichaamsvetten, shampoo en haren er voor zorgen dat er een verstopping optreed in de leiding.

Zelf uw doucheputje ontstoppen

Het putje van uw douche kunt in de meeste gevallen zelf reinigen door deze eraf te schroeven of wippen en vervolgens met een schroevendraaier alle vet en vuil eruit te schrapen.

De afvoer en leidingen van de douche ontstoppen

Zit de verstopping dieper dan in het doucheputje? Dan is uw leiding verstopt. In tegenstelling tot de afvoer van uw wc, wasbak of gootsteen is de afvoer van uw douche niet te ontstoppen met een simpele plopper.

Soms kan het ook zijn dat de afvoer van de douche verkeerd is aangesloten en eindigt in de afvoer van de keuken. In zo’n geval kan het vet en vuil van de vaatwasser i.c.m. dat van de douche al snel zorgen dat uw leidingen verstopt blijven raken. Als wij dit vermoeden kunnen wij altijd een camera inspectie voor uw uitvoeren en de routes van uw leidingen in kaart brengen.

Kosten voor het ontstoppen van uw doucheputje of douche afvoer

Wij werken met een vast starttarief van 79 euro excl. btw voor het eerste half uur. Mochten de werkzaamheden meer tijd in beslag nemen, komt er per kwartier € 18,- excl. btw bij.

Lees meer over onze tarieven