Google toont geen advertenties van loodgieters. Het einde van de malafide praktijken?

Loodgieters mogen vanaf 22 februari 2024 niet meer via Google adverteren.Dit heeft Google gemeld in een policy update van begin dit jaar.

Het gaat in de praktijk niet enkel om loodgieters, maar ook om bedrijven die enkel ontstoppingsdiensten aanbieden.

Het klinkt misschien gek, maar wij als bonafide bedrijf zijn er heel blij mee. Alle oplichters maakte namelijk gretig gebruik van de advertenties op Google om mensen door te sluizen naar hun verschillende websites en vervolgens op te zadelen met torenhoge bedragen, zonder de verstopping te verhelpen.

We hebben deze praktijken continu uitvoerig beschreven, omdat gedupeerden contact met ons opnamen om hun verhaal te doen.

Ook is er meerdere keren via programma’s als Kassa en Radar aandacht aan de oplichting in deze branche besteed. De politie pakte dergelijke zaken echter nooit op, omdat het volgens hun om een civiel geschil gaat.

Het heeft in onze ogen veel te lang geduurd voordat Google deze beleidsupdate heeft doorgevoerd, maar liever laat dan nooit.

Wij hopen oprecht dat dit eindelijk de nekslag wordt voor de oplichters in onze branche en dat niemand meer de dupe wordt van dergelijke praktijken.

We gaan het zien!