WC of Toilet verstopt

U spoelt het toilet door, maar de wc pot wordt helemaal gevuld met water en alles komt bovendrijven. Een bekend gezicht hè? Een verstopt toilet kan verschillende oorzaken hebben. Een wc raakt overigens niet altijd in een keer verstopt, soms kan het zijn dat er maanden of zelfs jaren vuil en vet wordt verzameld, waardoor de leidingen op den duur verstopt raken.

Waardoor raakt mijn wc of toilet verstopt?

Een verstopt toilet kan meerdere oorzaken hebben. Wat wij vaak tegenkomen zijn hele proppen toiletpapier, eventueel gecombineerd met ophopingen van vochtige doekjes die überhaupt niet in een toilet thuishoren.

Zelfs het (per ongeluk) doorspoelen van geurblokjes gecombineerd met te veel toiletpapier kan al voor serieuze verstoppingen zorgen.

Heeft u kinderen? Dan kan het zijn dat een van uw kleintjes speelgoed in het toilet heeft gegooid en vervolgens netjes heeft doorgespoeld. Combineer dat wederom met toiletpapier en er kan een flinke ontstopping ontstaan.

Gebruik geen chemicaliën

Hoe mooi de beloftes van sommige merken ook klinken, wij raden iedereen af om chemicaliën te gebruiken om hun toilet te ontstoppen. Deze producten werken niet en zorgen enkel dat de leidingen worden aangetast, wat op den duur zorgt voor nog meer ontstoppingen.

Verstopt toilet in de horeca

Heeft u een horeca bedrijf en raken uw toiletten verstopt? Helaas zijn uw klanten niet altijd kieskeurig met wat ze door uw toiletten spoelen, dus kan het zijn dat de meest uiteenlopende items de leidingen van uw wc’s verstoppen. Wij komen geregeld zaken zoals maandverband, kranten, bierviltjes of kleine handdoeken in de leidingen tegen.

Zwanenhals of leidingen verstopt?

Wannneer uw wc is verstopt kan de verstopping plaatsvinden op verschillende plekken. Denk hierbij aan een verstopping in de zogenaamde ‘zwanenhals’, in de hoofdleiding of in de vertakkingen hiervan.

Een verstopping verhelpen met een simpele plopper?

U kent het wel, de bekende plopper met de houten steel en de rode rubberen kop. Met deze simpele plopper is het soms mogelijk om zelf uw eigen toilet te verstoppen. Vooral als de verstopping zich bevindt in de zwanenhals van uw wc, kunt u deze verhelpen door de plopper te gebruiken en deze langzaam te bewegen.

Lukt het niet? Ontstoppingsdienst.nl ontstopt uw toilet

Blijft u last hebben van een verstopt toilet? Wij helpen u graag met het ontstoppen van uw wc. U kunt contact met ons opnemen en wij zorgen dat we u zo snel mogelijk helpen!

Zelf een afspraak inplannen

Lukt het u niet om zelf uw verstopping te verhelpen? U kunt ons altijd direct bellen voor een afspraak of simpelweg zelf een afspraak inplannen voor wanneer het u uitkomt.

Kosten voor het ontstoppen van uw toilet

Wij werken met een vast starttarief van 85 euro excl. btw voor het eerste half uur. Mochten de werkzaamheden m.b.t. het ontstoppen van uw wc meer tijd in beslag nemen, komt er per kwartier € 20,- excl. btw bij.

Lees meer over onze tarieven