Gootsteen ontstoppen

Een verstopte gootsteen kan enorme irritaties opwekken. Het verstopt raken van de gootsteen kan zomaar ineens gebeuren of een opstapeling zijn van maanden of jaren aan opgebouwd vuil in de leidingen. In dit artikel leggen we uit wat precies de oorzaak kan zijn, wat u er tegen kunt doen en hoe u zo snel mogelijk de boel kunt ontstoppen.

Simpel maar effectief: gebruik een gootsteenzeef

Wellicht een overbodige tip, maar gebruik ten allen tijde een gootsteenzeef. Dit kost u slechts een paar euro en zorgt ervoor dat etensresten in ieder geval niet de oorzaak zijn dat uw leidingen verstopt raken.

Wij komen helaas nog steeds bij veel huishoudens langs waar geen zeefje wordt gebruikt. Hierdoor krijgen etensresten de kans om langzamerhand de afvoer compleet te verstoppen!

(fijn)stof en verfresten

Bij een verbouwing worden zaken zoals (fijn)stof, stucwerk en verfresten ‘even snel’ door de afvoer van de gootsteen weggespoeld. Voor u het weet zorgt dergelijk afval ervoor dat uw leidingen verstopt raken. Tijdens een verbouwing is het belangrijk om alle afval in de prullenbak te gooien en niet weg te spoelen.

Olie en frituurvet

Gebruikt u olie en frituurvet bij het bereiden van gerechten? Spoel dit nooit door de afvoer van uw gootsteen! Verzamel dit altijd in een lege flacon of fles. U kunt dit vervolgens kwijt bij een frituurvet inzamelpunt bij u in de buurt.

De vaatwasser kan de leidingen van uw gootsteen verstoppen

Zorgt u er netjes voor dat er geen afval door de afvoer van uw gootsteen wordt gespoeld, maar zijn uw leidingen alsnog verstopt? Dan kan het zijn dat de vaatwasser hier de boosdoener is.

Een vaatwasser wordt heel vaak aangesloten aan de afvoer van de gootsteen. En hoewel een vaatwasser een filter heeft voor vuil, spoelt hij wel vet en olieen door uw leidingen. Naarmate van tijd kan dit zich ophopen en gecombineerd met kleine afvalresten kan dit ervoor zorgen dat uw leidingen alsnog verstopt raken.

Gebruik geen chemicaliën maar warm water en een plopper!

De chemicaliën die in de supermarkt worden verkocht tasten over het algemeen alleen uw leidingen aan en zorgen niet voor een structurele oplossing. Het vuil en vet blijft gewoon in uw leidingen zitten.

U kunt het beste gewoon een tijdlang warm water door uw leidingen spoelen en gebruik maken van een plopper. Beweeg de plopper rustig heen en weer en herhaal dit een aantal keer.

Nog steeds een verstopte afvoer?

Lukt het nog steeds niet om de afvoer en de leidingen van uw gootsteen te ontstoppen? Wij helpen u graag om uw probleem op te lossen! Ontstoppingsdienst.nl beschikt over ervaren rioleringsexperts die bij aankomst het probleem analyseren en vervolgens met de juiste professionele tools aan het werk gaan om uw leidingen weer schoon te krijgen.

Kosten gootsteen ontstoppen

Onze monteurs zijn altijd snel ter plekke om uw gootsteen, afvoer of leidingen te ontstoppen. Na een analyse van het probleem zorgen wij ervoor dat de verstopping zo snel mogelijk wordt opgelost.

Wij werken met een vast starttarief van 85 euro excl. btw voor het eerste half uur. Mochten de werkzaamheden meer tijd in beslag nemen, komt er per kwartier € 20,- excl. btw bij.

Lees meer over onze tarieven