Douche drain en douchegoot ontstoppen

Heeft u een mooie douche drain of douchegoot, maar blijft het water na een douche beurt staan? Dan is de kans groot dat uw douchedrain of douchegoot verstopt is geraakt door combinatie van lichaamsvetten, shampoo en haren.

Zelf uw douchedrain of douchegoot ontstoppen?

Afhankelijk van het type douchedrain kunt u de bovenliggende afvoer zelf ontstoppen. Wip eerst met een schroevendraaier of een ander stukje gereedschap het rooster omhoog. Gebruik vervolgens een schroevendraaier of een dun plankje hout om het reservoir schoon te maken van haren. Het vet kunt u er met een paar vellen keukendoek vanaf wrijven.

De afvoer en leidingen van de douche ontstoppen

Zit de verstopping dieper dan in het reservoir van de douche drain of douchegoot? Dan is de leiding verstopt geraakt. In tegenstelling tot de afvoer van uw wcwasbak of gootsteen is de afvoer van uw douchedrain niet te ontstoppen met een simpele plopper. Vanwege de manier waarop de afvoer is gebouwd, kun je uberhaupt heel lastig met simpele ontstoppers iets bereiken.

Gebruik geen chemische reinigingsmiddelen

Bij een verstopping, of dat nou in de badkamer, het toilet of de keuken is, raden wij altijd af of chemische middelen van de supermarkt te gebruiken. Deze lossen de verstopping niet op, tasten uw leidingen aan en zijn gevaarlijk voor onze specialisten als zij deze middelen over zich heen krijgen bij het verhelpen van de ontstopping.

Kosten voor het ontstoppen van de drain of de goot

Wij werken met een vast starttarief van 85 euro excl. btw voor het eerste half uur. Mochten de werkzaamheden meer tijd in beslag nemen, komt er per kwartier € 20,- excl. btw bij.

Lees meer over onze tarieven