Doucheputje ontstoppen

Het doucheputje en de douche afvoer zijn populaire kandidaten als het gaat om verstoppingen. Vooral wanneer een douche dagelijks veelvuldig wordt gebruikt is de kans groot dat een combinatie van lichaamsvetten, shampoo en haren er voor zorgen dat er een verstopping optreed in de leiding.

Zelf uw doucheputje ontstoppen

Het putje van uw douche kunt in de meeste gevallen zelf reinigen door deze eraf te schroeven of open te wippen en vervolgens met een schroevendraaier alle vet en vuil eruit te schrapen.

De afvoer en leidingen ontstoppen

Zit de verstopping dieper dan in het doucheputje? Dan is uw leiding verstopt. In tegenstelling tot de afvoer van uw wc, wasbak of gootsteen is de afvoer van uw douche niet te ontstoppen met een simpele plopper.

Soms kan het ook zijn dat de afvoer van de douche verkeerd is aangesloten en eindigt in de afvoer van de keuken. In zo’n geval kan het vet en vuil van de vaatwasser i.c.m. dat van de douche al snel zorgen dat uw leidingen verstopt blijven raken.

Als wij dit vermoeden kunnen wij altijd een camera inspectie voor uw uitvoeren en de routes van uw leidingen in kaart brengen.

Stinkend doucheputje

Een stinkende doucheputje kan verschillende oorzaken hebben. Heeft u last van de bekende rioollucht die uit het doucheputje komt? Dan kan het zijn dat er een leiding niet goed is aangesloten of dat er ergens een leiding lek is. Hierbij kan het nodig zijn om de routering van uw leidingen aan te passen en indien nodig beschadigde leidingen te vervangen.

Gebruik geen chemische reinigingsmiddelen

Bij een verstopt of stinkend doucheputje raden wij altijd af of chemische middelen van de supermarkt te gebruiken. Deze middelen lossen de hardnekkige verstopping niet op en tasten enkel uw leidingen aan.

Lukt het niet? Wij helpen u graag

Lukt het zelf niet om uw doucheputje te ontstoppen? Blijft u hardnekkig rioollucht ervaren uit uw doucheput? Wij helpen u graag! U kunt ons telefonische bereiken op 085-130 64 64 of een afspraak bij ons inplannen

Kosten voor het ontstoppen

Wij werken met een vast starttarief van 85 euro excl. btw voor het eerste half uur. Mochten de werkzaamheden meer tijd in beslag nemen, komt er per kwartier € 20,- excl. btw bij.

Lees meer over onze tarieven