Dakgoot en Regenpijp ontstoppen

Een verstopte regenpijp zorgt ervoor dat je dakgoot geen water meer kan afvoeren en deze gaat overlopen. Dit kan als gevolg hebben dat u gevel schade oploopt. Water kan tevens onder het dakbeschot terecht komen en waterschade op uw plafond veroorzaken. Wanneer u merkt dat uw dakgoot of regenpijp verstopt is, is het daarom zaak om dit zo snel mogelijk te verhelpen.

Gevolgen voor de dakgoot

Als uw regenpijp verstopt is en de dakgoot vol zit met vuil kan deze op den duur te zwaar kan worden. Gecombineerd met een hoop water kan de dakgoot het begeven en kunnen er scheuren in de gevel ontstaan. Op het moment dat u merkt dat het water uit de dakgoot niet goed wordt afgevoerd is het daarom van belang zo snel mogelijk te handelen.

Wat kunt u zelf doen om uw dakgoot schoon te houden

Omdat de dakgoot zich aan de rand van uw dak bevind kan het lastig zijn om deze te bereiken en op een veilige manier schoon te maken. Wij raden daarom aan om dit uit veiligheidsredenen dan ook niet zelf te doen.

Kosten voor het ontstoppen van de regenpijp en het reinigen van de dakgoot

Wij werken met een vast starttarief van 85 euro excl. btw voor het eerste half uur. Mochten de werkzaamheden meer tijd in beslag nemen, komt er per kwartier € 20,- excl. btw bij.

Lees meer over onze tarieven