Wasbak ontstoppen

Een verstopte wasbak in uw badkamer is heel erg vervelend. Vooral als het water hoog in de wasbak blijft staan, is het niet meer mogelijk deze fatsoenlijk te gebruiken. Wij willen u graag uitleggen wat de oorzaken van de verstopping van uw wasbak kan zijn, hoe u deze zelf kunt ontstoppen en hoe wij u graag helpen als u het zelf niet krijgt verholpen.

Bekende oorzaken van een verstopte wasbak

Tandpasta, zeepresten en haren zijn vaak de boosdoeners voor verstoppingen in de wastafel of wasbak van uw badkamer. Als uw leidingen oud zijn kan het zomaar zijn dat uw wasbak vrij snel verstopt raakt door deze combinatie.

Gebruik geen chemische middelen

Vaak wordt gedacht dat een verstopping snel kan worden opgelost met een of meer chemische middelen die in de supermarkt zijn te verkrijgen. Deze middelen helpen praktisch nooit en tasten enkel uw leidingen aan. Daarnaast kunnen deze middelen onze monteur verwonden als hij de leidingen van de wasbak ontstopt.

Wat kunt u zelf doen: sifon openmaken en de plopper gebruiken

U kunt allereerst de hals of de sifon van uw wasbak opendraaien en het vuil hieruit verwijderen. Vaak is deze sifon vettig van de binnenkant en gevuld met een of meerdere haarballen.

Hou voordat u de sifon opent een emmer hieronder zodat al het vuil en water niet op de grond terecht komt. Spoel de wasbak niet door totdat de sifon of de hals weer is aangesloten.

Laat vervolgens warm water een tijdje doorlopen om te kijken of de verstopping is verholpen. Loopt het water alsnog niet goed weg? Gebruik dan de welbekende plopper om de verstopping langzaam los te krijgen. Doe dit met rustige op en neer bewegingen.

Lukt het nog steeds niet? Wij helpen u graag!

Heeft u het zelf geprobeerd maar blijft de verstopping van uw wasbak hardnekkig aanhouden? Dan helpen wij u graag! Ontstoppingsdienst.nl beschikt over een team van ervaren specialisten die 7 dagen per week, dag- en nacht beschikbaar zijn om uw verstopping zo snel en goed mogelijk op te lossen.

Kosten voor het ontstoppen van de wasbak

Wij werken met een vast starttarief van 85 euro excl. btw voor het eerste half uur. Mochten de werkzaamheden meer tijd in beslag nemen, komt er per kwartier € 20,- excl. btw bij.

Lees meer over onze tarieven