Sanibroyeur ontstoppen

Een sanibroyeur is een hele handige oplossing voor toiletten die alleen kunnen afvoeren naar een een smalle afvoerbuis. Ook voor wasmachines of drogers die in een kelder staan kan een sanibroyeur soelaas bieden en dienen als vuilwaterpomp.

Een sanibroyeur in de wc

Als een sanibroyeur echter verstopt raakt kunt u er zelf weinig aan doen. Bij een regulier toilet kunt u een plopper gebruiken om te proberen de verstopping te verhelpen. Vanwege de constructie van een sanibroyeur kan alleen een professional deze openen en reinigen.

Hoe raakt ie verstopt?

Een sanibroyeur bevat een mechanisme die de ontlasting en het toiletpapier vermaalt. Hij kan echter alleen ontlasting en regulier toiletpapier vermalen. Gooi je er bijvoorbeeld vochtige doekjes in, kan dit al snel tot een totale verstopping leiden. Blijf je de broyeur gebruiken, dan ontstaat er weerstand op de pomp en kan deze vervolgens doorbranden.

Een sanibroyeur in de keuken

Een sanibroyeur wordt vaak gebruikt voor een toilet maar kan zeker ook worden gebruikt voor de afvoer van het water in uw gootsteen, voor de vaatwasser en de wasmachine. Een dergelijke sanibroyeur bevat geen vermaler voor papier en ontlasting. Deze pompt alleen het water het water naar de standleiding.

Hoe raakt ie verstopt?

Indien deze verstopt raakt ligt het meestal aan de ophoping van vet uit de vaatwasser of wasmachine. Deze ophoping zorgt er op zijn beurt weer voor dat ander afval daar in blijft plakken en het water niet meer (volledig) kan worden doorgevoerd.

Kun je een broyeur zelf ontstoppen?

Een sanibroyeur kun je praktisch nooit zelf ontstoppen. Ga dus vooral geen chemische middelen door het toilet of de gootsteen spoelen, dit verhelpt de verstopping niet en zorgt alleen maar dat de onderdelen van de broyeur worden aangetast.

Ga ook zeker niet zelf met een handspiraal de verstopping proberen te verhelpen. U kunt zo het pompmechanisme of het maalmechanisme van de broyeur beschadigen.

Heeft u hulp nodig? Wij staan voor u klaar!

Als uw sanibroyeur hardnekkig verstopt is kunt u met ons contact opnemen voor een afspraak. Wij zorgen ervoor dat de verstopping snel en vakkundig verholpen wordt.

U kunt er ook voor kiezen om zelf een afspraak in te plannen. Gebruik daarvoor het afspraken formulier.

Wat kost het ontstoppen van een broyeur?

Wij werken met een vast starttarief van 85 euro excl. btw voor het eerste half uur. Mochten de werkzaamheden meer tijd in beslag nemen, komt er per kwartier € 20,- excl. btw bij.

Lees meer over onze tarieven