Kosten voor het ontstoppen. Wat zijn gangbare prijzen?

Wat kost het eigenlijk om een wc, wasbak, gootsteen of douche te ontstoppen? Ontstoppingsbedrijven hanteren verschillende tarieven, die soms enorm verschillen. Ook de opbouw van de prijzen verschillen per bedrijf. In dit artikel willen we je laten zien waardoor dit komt en wat je kunt doen om de kosten zelf in de hand te houden.

Onze werkwijze

Bij Ontstoppingsdienst.nl werken wij met een tarief van 85 euro excl. btw voor het eerste half uur. Mochten wij langer over onze werkzaamheden doen, communiceren wij dit van te voren met de klant en komt er per kwartier 20 euro excl. btw bij.

Onze prijsopbouw is transparant

Wij willen zo transparant mogelijk zijn als het gaat om de kosten die wij in rekening brengen. Om onze kostenopbouw te verduidelijken vind u hieronder wat u krijgt voor 85,- euro ex btw:

  • Voorrijkosten
  • Eerste half uur werk
  • Inzet professioneel materiaal
  • Drie maanden garantie

Maar andere bedrijven beloven het goedkoper te kunnen doen…

Helaas zijn er een hoop ontstoppingsbedrijven die adverteren met lagere kosten, maar waar u uiteindelijk veel duurder uitkomt, omdat zij achteraf allerlei kosten in rekening brengen.

Lees meer over verborgen kosten

Wij krijgen regelmatig emails met de vraag of de honderden euro’s die in rekening zijn gebracht door een ontstoppingsbedrijf wel terecht zijn. In deze gevallen is er een bedrijf langsgeweest die het initieel heel goedkoop zou oplossen, maar die achteraf honderden euro’s in rekening brengt voor vage werkzaamheden.

Wij adviseren daarom om niet alleen naar de prijs te kijken, maar naar de kwaliteit van de dienstverlening en de prijsopbouw van de diensten.

Bij Ontstoppingsdienst.nl staan wij 100% achter ons vakwerk, zijn wij transparant over onze prijzen en geven we drie maanden garantie op al onze werkzaamheden.

Avondtoeslag

Bij afspraken tussen 17:00 uur en 22:00 uur berekenen wij een avondtoeslag van 50% over onze normale tarieven.

Weekendtoeslag

In het weekend hanteren wij tussen 07:00 en 22:00 uur een toeslag van 50%. Bij werkzaamheden tussen 22:00 uur en 07:00 uur en/of op nationale feestdagen berekenen wij een toeslag van 100%.

Betalingen

Na het uitvoeren van de werkzaamheden kunt u bij onze monteur per pin afrekenen.

Garantie

Omdat wij altijd vakwerk leveren, geven wij op iedere klus drie maanden garantie. Treed dezelfde verstopping binnen drie maanden weer op? Dan kunt u direct contact met ons opnemen en komen wij de verstopping kosteloos verhelpen.

Lees meer over onze garantie