Malafide ontstoppingsbedrijven

Ontstoppingsdienst.nl krijgt regelmatig telefoontjes of e-mails van gedupeerde klanten van bedrijven die o.a. misbruik maken van bedrijfsnamen die lijken op Ontstoppingsdienst.nl.

Voor de goede orde, Ontstoppingsdienst.nl en andere bonafide ontstoppings bedrijven hebben niks te maken met deze malafide bedrijven. Wij hopen met dit artikel dan ook mensen die door deze oplichters zijn gedupeerd van advies te kunnen voorzien.

Hierboven vindt u voorbeeldfacturen die de malafide ontstoppingsbedrijven opsturen.

De malafide bedrijven gebruiken bedrijfs- en domeinnamen zoals Ontstoppingsdienst.com of Ontstoppingsdienst 24/7, Ontstoppings-service24 etc.

Lees ook: Consumentenbond waarschuwt voor foute loodgieters

Hoe gaan deze oplichters te werk?

De malafide ontstoppingsbedrijven adverteren via Google met een reeks aan verschillende websites. Deze websites zien er in eerste instantie heel mooi uit, maar als u goed oplet staat er nergens een adres vermeld, enkel een telefoonnummer.

Zoals in de aflevering van Kassa is te zien, schuilen achter deze websites en telefoonnummers ordinaire oplichters die torenhoge bedragen vragen voor simpele verstoppingen.

Deze bedrijven komen altijd in oude bestelbusjes zonder logo van het bedrijf. De monteur die op bezoek komt heeft ook nooit werkkleding aan die je van riool expert verwacht.

Wij spreken met gedupeerden

Gedupeerden waarbij deze oplichters het rioolprobleem niet hebben opgelost komen hierna soms bij ons terecht. Wij krijgen zodoende absurde verhalen te horen waarbij voor het ontstoppen van een wasbak 600 euro in rekening wordt gebracht en voor het ontstoppen van een wc een factuur van 1800 euro aan de klant wordt gepresenteerd.

Een reportage van AVROTROS Opgelicht over de malafide ontstoppingsbedrijven

De malafide bedrijven gaan genadeloos te werk, dus let goed op wie u inhuurt om uw rioolproblemen op te lossen.

Ons advies

Om er zeker van te zijn dat u te maken heeft met een eerlijk, bonafide ontstoppingsbedrijf kunt u het volgende doen:

  1. Bezoek altijd de website van uw gewenste ontstoppingsdienst, bel dus niet direct vanuit de Google zoekresultaten
  2. Zoek op de website bij de contactgegevens het juiste telefoonnummer van het bedrijf op
  3. Controleer de KvK gegevens van het bedrijf. Wij staan zelf met nr 74007238 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
  4. Controleer welke tarieven de ontstoppingsdienst hanteert en waarop ze dit baseren. Zo komt u niet voor verassingen te staan. Onze tarieven kunt u ook eenvoudig vinden op onze tarieven pagina.
  5. En misschien wel het belangrijkst: lees de Google reviews van klanten door. Deze reviews geven u een beeld van het type werk wat deze bedrijven verrichten.

Wij hopen met deze adviezen oprecht dat niemand hierdoor de dupe wordt van deze malafide ontstoppingsbedrijven.

Bent u wel het slachtoffer van deze praktijken geworden en zit u nog steeds met een verstopping? Lees dan ons nieuwsbericht over hoe wij slachtoffers van deze oplichtingspraktijken proberen te helpen.